Projekt handstående

Som jag skrivit tidigare så vill jag lära mig att stå på händer. Bilderna längre ner i bloggen är när jag tar sats och jag håller bara i några sekunder, och när jag håller så handlar det mer om tur än att jag har koll på vad jag gör. Jag vill lära mig att göra det med kontroll! Jag har ingen aning om hur man lär sig det egentligen (tips mottages gärna!), men efter lite googlande så har jag en liten plan som jag tänkte prova:

  • Man blir bra på det man tränar på. Det räcker inte att testa 5 min efter en klass en gång i veckan. Har hittat en ”säker” vägg hemma och ska försöka göra 5 min varje dag. När jag står mot väggen ska jag fokusera på att hålla benen raka och ihop, spänna magen och hålla armarna raka genom att trycka ner mot golvet.
  • Bli rörligare i axelpartiet. Min högeraxel har varit ur led ett 20-tal gånger, och min fokus har legat på att stärka upp axeln och inte alls jobbat med rörligheten. Rörligheten tänkte jag jobba upp med yoga 2-3 ggr/v och stretcha ordentligt efter träning.
  • Bli starkare i axlarna. Lägga till några extra pressövningar i gymmet.
  • Jobba upp en starkare core. Köra lite mer core i gymmet.

 

IMG_4054

Min handstående kan definitivt bli rakare, men jag kan knappt hålla armarna rakt upp när jag står på fötterna, men jag ska jobba på det! Som vanligt är jag otålig och vill kunna direkt… Men man får ge det den tiden det tar =)

Trevlig kväll!
stina-sign

Det går ej att kommentera

Kort om mig!

Jag älskar träning i stort sett alla former! I dagsläget består träningen främst av gruppträningsklasser, då jag instruerar i Bodycombat, CXworx, Box och Spinning på 24/7 i Malmö, men spenderar även en del tid i gymmet och i löpspåret. Läs mer om min träningsbakgrund här.

Träna med mig!

no event

INSTAGRAM

Mitt företag